Уважаеми съграждани,   22-ри септември 1908 г. е денят, в който

...
Уважаеми съграждани,  
22-ри септември 1908 г. е денят, в който
Коментари Харесай

Да живее свободна и независима България!

Уважаеми съграждани,

 

22-ри септември 1908 година е денят, в който Третата българска страна къса и последните васални връзки с Османската империя. Преди 115 години един добре квалифициран държавнически акт възражда България като независим участник в интернационалната политика. Това е денят, в който несправедливият Берлинския контракт получава своя логически край, а Великите сили зачитат пълноправната рекламация на Княжество България да върви по пътя на личното си обединяване.

Урок по политическо геройство, посредством който нашите предшественици смело и непоколебимо, само че умно и надълбоко премерено, съумяха да защитят националното ни достолепие. Този ден е и знак на национално самочувствие, тъй като българските държавници застанаха като един в отбрана на българския народен интерес.

Днес, 115 години по-късно, България е изправена пред нови провокации, има нови задания за решение. Нужно ни е още веднъж единодушие в посоката на развиване на България, следвайки националния ни интерес.

Уважаеми дами и господа,

Лична отговорност на всеки един от нас е да бъдем почтени жители на своята Родина, по този начин както тези доблестни държавници преди 115 години имаха куража да отстояват българския народен интерес и силата сами да дефинират пътя на България.

Честит празник!

 

Да живее свободна и самостоятелна България!

инж. Александър Държиков
Председател на Общински съвет Пловдив
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР